A 2022/2023-as tanévben is meghirdetjük hamarosan a Bod könyvtárhasználati versenyt!

Bod könyvtárhasználati verseny!A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő idén is meghirdette "A hazai nagy hagyományú, országos szervezésű tanulmányi és sportversenyek támogatása" meghívásos pályázatot. Beadtuk "A Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny 2022/2023. tanévi megszervezése és lebonyolítása" című pályázatunkat, mely elfogadásra került, és jelenleg már szerződéskötés alatt áll.

Magyarország pedagógusai, különös tekintettel könyvtárostanár, irodalomtanár, iskolai könyvtáros kollégáink tehát számíthatnak a versenyre az elkövetkezendő tanévben is. Kérjük, kövessék versenyünk honlapját – https://www.opkm.hu/Bod_verseny – és akár Facebook oldalunkat is – https://www.facebook.com/orszagos.pedagogiai.konyvtar.es.muzeum –, hamarosan jelentkezünk ezeken a felületeinken újabb versenyinformációinkkal.

A verseny meghirdetésére szeptember 19-én kerül sor.

Ismét a hagyományos módon tervezzük a verseny lebonyolítását (pl. budapesti kétnapos döntővel), de természetesen felhasználva az elmúlt évek online lebonyolításainak tapasztalatait is.

Az idei Bod verseny témája: BUDAPEST 150 ÉVE

NAGY SZERETETTEL VÁRJUK AZ ÁLTALÁNOS (7-8. évfolyam) ÉS KÖZÉPISKOLÁS (9-10. évfolyam) TANULÓKAT VERSENYÜNKÖN AZ ELKÖVETKEZENDŐ TANÉVBEN IS, MINÉL NAGYOBB SZÁMBAN!

Versenyünkre ebben a tanévben is a tagintézmények – kategóriánként – három tanulót nevezhetnek.

Tolnai József
hivatali főtanácsos, szakmai és kommunikációs referens,
országos versenyszervező