Hírek

Múzeumok Éjszakája - 2019. június 22. 2019.06.13.

DIÁK – SZÍN – JÁTÉK XII.

Múzeumok Éjszakája 2019DIÁK – SZÍN – JÁTÉK XII.

Állandó kiállításunk ezen a napon 17 órától 24 óráig látogatható!

Koreográfusok, drámapedagógusok, muzeológusok közös munkájaként születik meg esténk. Alkalmi színpadjainkon pilóták, tanúk, divatdiktátorok, álmodozók, elvágyódók elevenednek meg. Idei vendégünk Szélpál Szilveszter tanár, a Szegedi Nemzeti Színház operaénekese, aki kísérletektől zengő fizikaórát tart.

19.00 – 20.30
LÁSS, NE CSAK NÉZZ! FÉNY-, HANG-, SZÍN-JÁTÉK – SZÉLPÁL SZILVESZTER

Hol ér véget az önfeledt játék, és hol kezdődik a tudományos kísérletezés? A fény- és hangtan sok látványos és „hallványos” kísérlettel. A modern kísérleti eszközök mellett a fizikatörténeti kincsek és a könnyen elkészíthető játékok is helyet kapnak az előadásban. Az előadó ígérete, hogy a fénytani rész színes, a hangtani rész pedig hangos lesz, operaénekesi érdekességekkel tarkítva. Látni fogunk szemmodellt, camera obscurát, "forgó csudakörényt", bűvüs korongot, hologramot, prizmákat, felbontjuk a színeket és a hangokat. Megnézzük egy operaénekes hangjának spektrumát, hangvillákkal kísérletezünk... Mindeközben részleteket hallunk Leoncavallo, Rossini, Wagner, Mozart operáiból: felcsendül a Bajazzók prológja, Figaro belépője, Wolfram versenydala, a Varázsfuvola jeles madarásza, Papageno pedig még fűzfasípját is megfújja.20.30 – 21.30

TANGÓ (Sławomir Mrożek műve alapján) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM (BUDAPEST) / 11. évf. TANGÓ (Sławomir Mrożek műve alapján) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM (BUDAPEST) / 11. évf.


TANGÓ (Sławomir Mrożek műve alapján) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM (BUDAPEST) / 11. évf.
Le a normákkal, rúgjuk fel a konvenciókat! És ha nincsenek se normák, se konvenciók? Ha a szüleink mindezt már lerombolták? Akkor vissza az elvekhez!  Elég a léha, infantilis apákból, a csücsörítve szelfiző, bulikon tomboló anyákból! Éljen a rend!
Rendezte: Naszlady Éva

21.30 – 22.00
A DÉLIBÁBOK HŐSE – KEREKASZTAL SZÍNJÁTSZÓ CSOPORT
Előadás a vágyainkról és a céljainkról. De nemcsak a mieinkről, hanem mindenkiéről. Mindig van idő elkezdeni, megtenni vagy befejezni valamit. Főleg ha már nyugdíjasok lettünk, és ezzel együtt szabadok is ugye…
Rendezte: Ungvári Sára, Szalai Ádám

22.00 – 23.15
 

TERROR (Ferdinand von Schirach) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM (BUDAPEST) / 12. B. KANNIBÁL PROJECT – PILÓTA TERROR (Ferdinand von Schirach) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM (BUDAPEST) / 12. B. KANNIBÁL PROJECT – PILÓTA

TERROR (Ferdinand von Schirach) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM (BUDAPEST) / 12. B. KANNIBÁL PROJECT – PILÓTA
Lars Koch vadászpilóta tárgyalásán vagyunk, akit 164 ember megölésével vádolnak. Igaz, ezzel a tettével megmentett 70 000 másik embert. Bűnös? Ártatlan? Rajtunk múlik.
Rendezte: Eck Attila

23.15 – 23.45

FESSÖNDÉJ (táncszínház) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM (BUDAPEST) /12. A. FESSÖNDÉJ (táncszínház) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM (BUDAPEST) /12. A. FESSÖNDÉJ (táncszínház) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM (BUDAPEST) /12. A.

FESSÖNDÉJ (táncszínház) – NEMES NAGY ÁGNES MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM (BUDAPEST) /12. A.
Számomra a divat az, amit mindenki követ. Ezért követi a kezem a lábam. Nézd! Most is azt csinálja. Megfogtam a divatot. Magamra is formáltam. Jól nézek ki vagy jól nézek ki?
Alkotók: Góbi Rita és a 12. A. diákjai

Keresse 16.30-tól induló ingyenes könyvtári programjainkat: Shhhh! Most a képek beszélnek! (Amit a szöveg nélküli képkönyvekről, a silent bookokról tudni érdemes. Vendégünk: Rofusz Kinga illusztrátor)

Az OPKM Múzeumok Éjszakája 2019 programja a https://muzej.hu/ honlapon.
Belépő karszalagok itt.

további hírek