Hírek

Múzeumok Éjszakája - 2021. június 26. 2021.06.21.

Az idei Múzeumok Éjszakája programjaink a szabad ég alatt zajlanak. Kulturális sétákra indulunk, új ösvényekre kalauzoljuk az érdeklődőket.

Múzeumok Éjszakája - 2021.06.26.
Az idei Múzeumok Éjszakája programjaink a szabad ég alatt zajlanak. Kulturális sétákra indulunk, új ösvényekre kalauzoljuk az érdeklődőket. Bemutatjuk épületünk – az egykori Széchenyi István Gimnázium – közvetlen környezetét, a Tisztviselőtelep gazdag múltját. Felfedezzük a Pál utcai fiúk regény helyszíneit, amit muzeológussal, botanikussal és idei vendégünkkel, Zoltán Áronnal, a Vígszínház színművészével járunk végig.
A séta léptékváltásra kötelez: sietni tilos, nézelődni muszáj. A közös sétán „együtt járunk”. Időnként lehajolunk egy emlékért és felvesszük. Néha felemeljük a tekintetünket, ornamenseket pásztázunk, majd kíváncsian rászegezzük egy balkonon kihajoló városlakóra…

Program

11.00-13.00 Múzeumok Éjszakája – korán fekvőknek! Sétáljunk együtt Zoltán Áronnal a Pál utcai fiúk regény helyszínein!
Sétánk a Pollack Mihály térről indul!

A Pál utcai fiúk városi sétánk különleges élményt ígér. Meghívott vendégünk sok szálon kötődik Molnár Ferenc regényéhez, a városhoz és annak irodalmi életéhez.
Programunkon Zoltán Áron, a Vígszínház művésze, a VerShaker „irodalmi vállalkozás” vezetője kísér el bennünket. Ő játssza Barabás szerepét A Pál utcai fiúk Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián által írt musical változatában.
Bővebben
17.00-19.00 Séta a Tisztviselőtelepen! Ismerjék meg a „legintelligensebb falu” történetét!
Újraindítjuk tisztviselőtelepi sétánkat! Különleges, játékos elemekkel színesített sétára várjuk ezen a délutánon.
Bejárjuk a „legintelligensebb falu” területét, felelevenítjük annak kialakulását és történetét, valamint megidézzük a korábban itt lakó hírességek életét.
Bővebben
17.00-20.00 Sétáljon velünk a Pál utcai fiúk regény helyszínein! Ferencvárosi, józsefvárosi kalandozás a múltban
Sétánk a Pollack Mihály térről indul!

Maholnap 150 éves lenne Nemecsek, és csaknem 120 éves a róla szóló regény. Hatalmas távolságra vagyunk attól a boldog pillanattól, amikor Csónakossal végigprüszkölték a Ferencvárosi Dohánygyár utcáját, az „einstand”-tól, az árulástól és megbocsátástól.
Vagy mégse?
Bővebben
20.00-22.00 Esti séta a Tisztviselőtelepen! Ismerje meg a „legintelligensebb falu” történetét!
Újraindítjuk tisztviselőtelepi sétánkat! Különleges, játékos elemekkel színesített sétára várjuk ezen az estén.
Bejárjuk a „legintelligensebb falu” területét, felelevenítjük annak kialakulását és történetét, valamint megidézzük a korábban itt lakó hírességek életét.
Bővebben


Állandó kiállításunk technikai okok miatt nem látogatható a Múzeumok Éjszakáján.
A karszalagokat előzetesen is megvásárolhatják a múzeum titkárságán, hétköznapokon 10-16 óráig.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
 

további hírek