Nevelési Tudásdepó megnyitó


2010. január 26-án sikeresen lezajlott a TÁMOP 3.2.4-08/2 Nevelési Tudásdepó az olvasóvá neveléshez és a digitális kompetenciák fejlesztéséért című projekt megnyitó rendezvénye az Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban.

A rendezvényen mintegy 90 vendég vett részt, köztük az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint az Országos Széchényi Könyvtár munkatársai, TÁMOP nyertes partnereink, a megvalósításban résztvevő kollégák és a sajtó képviselői.

A programot Dr. Varga Katalin, az OFI – OPKM főigazgató-helyettese nyitotta meg. Dr. Skaliczki Judit, az OKM főosztályvezető-helyettese az Európai Uniós támogatások és az olvasáskultúra kapcsolatairól tartott előadást. Prof. Dr. Sebestyén György, az ELTE intézetigazgató egyetemi professzora az olvasási és digitális kompetenciákat fejlesztő foglalkozásokkal szembeni elvárásokról beszélt külföldi példák alapján.
Az előadásokat rövid állófogadás követte, majd a délután hátralévő részében három TÁMOP projekt bemutatására került sor.

Ezzel párhuzamosan a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola diákjai Györgyné Szabó Ildikó magyartanár és Szilvay Gáborné könyvtárostanár vezetésével könyvtárhasználatot igénylő olvasásnépszerűsítő foglalkozást mutattak be.


Dr. Csík Tibor, az OPKM igazgató-helyettese a Nevelési Tudásdepó projektet mutatta be. Az Országos Széchényi Könyvtár A nemzeti könyvtár az élethosszig tartó tanulásért című projektjét Bánkeszi Katalin igazgató asszony és Ládi László osztályvezető ismertette. A Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Békés – Tudásdepó – Expressz projektjéről Rakonczás Szilvia könyvtárvezető beszélt.
A programot fórumbeszélgetés zárta.

Képek a rendezvényről: