EBSCOhost
Tisztelt Olvasónk!
 
EBSCOAz EbscoHost a világ egyik leggyakrabban használt referencia forrása. Az EBSCOhost egységes felületen kínál számos adatbázist, melyek különféle témaköröket dolgoznak fel. Az EBSCO Publishing-en keresztül (mely a világ egyik legnagyobb folyóiratcikk-adatbázis előállítója és forgalmazója) a felhasználók több ezer, főleg nemzetközi tudományos kiadó angol (és idegen) nyelvű folyóirataihoz férhetnek hozzá.
 
2013 decemberében a Pedagógiai Könyvtár és Múzeum továbbfejlesztette digitális szolgáltatásait. A már meglévő adatbázisok (EBSCO, JSTOR, Web of Science, Akadémiai Kiadó folyóiratai) mellett, egy e-könyvekből álló gyűjtemény alapjait vetette meg. A könyvek az EBSCOhost felületen érhetők el, önállóan és a többi adatbázissal együtt is kereshetők. Teljes szövegük választható időtartamra (1-7nap) számítógépre és más mobilalkalmazásokra (Apple és android eszközök) egyaránt letölthetők és internetkapcsolat nélkül is olvashatók. A hagyományos könyvekhez hasonlóan e-könyveink is kölcsönözhetők és előjegyezhetők. A kölcsönzött könyvet nem kell „visszahozni”, automatikusan visszakerül, és igény esetén újból kölcsönözhető. A letöltéshez Adobe Digital Editions szoftver és egy az EBSCOhost felületen létrehozott saját mappa szükséges.
 
Ön az OFI Pedagógiai Könyvtár és Múzeum érvényes olvasójeggyel rendelkező olvasójaként használhatja a EBSCO adatbázis szolgáltatásait. Ehhez olvasójegye számát, és a könyvtárban kapott jelszót kell megadnia.
 
Távoli hozzáférés beiratkozott olvasóink számára az alábbi linkre kattintva lehetséges