Adatbázisok
Akadémiai Kiadó Folyóiratok Akadémiai Kiadó MeRSZ Arcanum Digitális Tudománytár
Balassi Kiadó Academic Search Complete EBSCO eBooks
EBSCO Education Source EBSCO - APA - PsycARTICLES JSTOR
L'Harmattan Mentor Kiadó Osiris
PROQUEST Tinta Kiadó szakkönyvek InterKönyv - Typotex


ADT+ - Arcanum Digitális Tudománytár
Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika adatbázisa, amely a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé több száz 19–20. századi hazai tudományos és szakfolyóirat, valamint heti- és napilap minden lapszámát. A magyar művelődés, társadalom és gazdaságtörténet fontos forrása.
https://adtplus.arcanum.hu/hu/


AKADÉMIAI KIADÓ

Az Akadémiai Kiadó 9 magyar és 38 angol nyelvű folyóirata teljes szöveggel elérhető a több tudományágra kiterjedő adatbázisban.
folyóiratai - http://akademiai.com/

Az Akadémiai Kiadó legfontosabb magyar nyelvű kézikönyvei teljes szöveggel olvashatók a több tudományágra kiterjedő adatbázisban. További tartalombővítés várható.
Mersz – e-könyvek - https://eisz.mersz.org/

Akadémiai Kiadó angol, német, francia, holland, olasz és spanyol szótárai mellett egy-és többnyelvű szakszótárak teljes szócikkanyaga hozzáférhető az adatbázisban. Az egynyelvű szótárak között megtalálható A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása, az Idegen szavak és kifejezések szótára, a Magyar Értelmező kéziszótár és a Magyar szinonimaszótár is. A keresőfelületen egyszerre több szótár szóanyagában
lehet keresni.
szótárai - http://eisz.szotar.org/


Balassi Kiadó

Szolgáltató: Arcanum Adatbázis Kft.
Az adatbázisban a Balassi Kiadó kiadványait lehet elérni a művelődéstörténet, az irodalomtörténet, az irodalomelmélet, a nyelvészet és nyelvtörténet, a történettudomány, a régészet, a művészettörténet, a művészetelmélet, az építészet, a szociológia, a pszichológia, a néprajz, a könyvtörténet, a zenetudomány, a színháztörténet és a színházelmélet területéről.
https://www.szaktars.hu/balassi/

EBSCO

http://search.ebscohost.com/

Academic Search Complete

Kifejezetten tudományos és felsőoktatási intézmények számára készült, igényes, átfogó, multidiszciplináris jellegű adatbázis. Sok lektorált folyóirata gyakran más adatbázisokban nem található meg. A számos teljes szövegű folyóirat mellett, monográfiák, beszámolók és konferencia-előadások indexelését és referátumait is közli. Gyakori a cikkben előforduló hivatkozások listájának közlése is (Cited References), amelyek a további keresés lehetőségét kínálják. (EBSCO)

eBook Collection (megvásárolt saját tulajdonú könyveink)
Teljes szövegű e-könyvek pedagógiai és pszichológiai témakörökben. A kötetek az OPAC-ban is elérhetők . (EBSCO)
 

EBSCO Education Source

Több ezer pedagógiai folyóirat, könyv és konferencia anyag indexelt, kivonatokat és teljes szövegeket is tartalmazó adatbázisa. Az egyetemi hallgatók, a pedagógiával foglalkozó szakemberek és oktatáspolitikusok számára tervezett adatbázis az oktatás egész témakörét lefedi. http://search.ebscohost.com/

EBSCO – APA PsycArticles

Szolgáltató: EBSCO Information Services/American Psychological Association
Az Amerikai Pszichológiai Társaság pszichológiai adatbázisa hozzáférést biztosít a terület teljes tanulmányi spektrumához, a kiemelkedő tudósok élvonalbeli kutatásait, a viselkedés- és társadalomtudományok történeti alapjait is beleértve. A több mint száz folyóirat, 200.000-nél is több teljes szövegű cikke a kurrens és a több mint egy évszázados múltra visszatekintő tartalmak nélkülözhetetlen forrásul szolgálnak a kutatók, klinikai szakemberek, oktatók és hallgatók és a központi könyvtárak számára is. A cikkek pdf és html formátumban is elérhetők és letölthetők. http://search.ebschost.com/

JSTOR – Museum Collection

A JSTOR teljes szövegű adatbázisban több más tudományterület mellett elsősorban társadalom-tudományi folyóiratcikkek érhetők el. Az adatbázis archívum jellegű, azaz a folyóiratok indulásától kezdve a legújabb évfolyamok kivételével tartalmazza a teljes állományt. A legfrisseb évfolyamok elérhetősége folyóiratonként változik, általában 2-5 év.
http://www.jstor.org/


L'HARMATTAN KIADÓ DIGITÁLIS ADATBÁZISA

Teljes szövegű könyvek számtalan témakörben, rendszerint magyar szerzőtől, magyar nyelven.
https://www.szaktars.hu/harmattan


Mentor Kiadó

Szolgáltató: Arcanum Adatbázis Kft.
Az egyik legismertebb erdélyi könyvkiadó, marosvásárhelyi székhellyel. Történelmi, néprajzi, művészettörténeti és szépirodalmi könyvek kiadásával foglalkozik. Fénykorában,1998-2007 között, évente 40-50 könyvet jelentetett meg. Közszolgálati feladatokat is ellátott: Adatbázisa a Szaktárs csoport tagjaként 600 művészeti, néprajzi, történelmi és szépirodalmi kötetet kínál.
https://www.szaktars.hu/mentor/

OSIRIS KIADÓ E-KÖNYVEI

Az Osiris Kiadó az ország egyik legismertebb és legigényesebb tudományos és szépirodalmi könyvműhelye. Indulása (1994) óta meghatározó szerepet tölt be a hazai humán és társadalomtudományi, valamint a felsőoktatási és szépirodalmi könyvkiadásban is. Szellemi műhelyként is működik, mely évente átlag kétszáz címet jelentet meg, amelyek nagy része eredeti magyar mű, kisebb része fordítás.
https://www.szaktars.hu/osiris/


PROQUEST - https://search.proquest.com/ - az összes adatbázisban keres

Central (multidiszciplináris)

Az elérhető periodikumok legnagyobb forrása, mivel számos tárgykör (üzleti, egészsétudományi, nyelvészet és irodalom, társadalomtudományok, oktatás, természettudományok és technológia, valamint a vizuális és előadóművészetek, a történelem és filozófia magfolyóiratainak) adatbázisát gyűjti össze, melyek együtt és önmagukban is kereshetők. Ezenkívül a világ több ezer hírlapjának a teljes szövegét is tartalmazza.
https://search.proquest.com/central/fromDatabasesLayer?accountid=165530
 

Tinta Könykiadó szakkönyvek

A Tinta Könyvkiadó magyar tulajdonú nyelvészeti szakkönyv- és szótárkiadó, piacvezető a magyar egynyelvű szótárkiadás és a hazai nyelvészeti szakkönyvkiadás területén. Jelenleg 680 kiadványa van. Évente 40-45 könyvet jelentet meg.
https://www.szaktars.hu/tinta/
 

TYPOTEX INTERKÖNYV

Az adatbázisban a Typotex Kiadó több mint 500 többnyire magyar nyelvű kiadványa érhető el: felsőoktatási tankönyvek, jegyzetek és szakkönyvek a természet- és társadalomtudományok köréből.
https://edu.interkonyv.hu/