Gyereknapi meglepetés

Gyereknapi meglepetésA beporzók napjára megépített Rovarhotelt illusztris vendégek népesítették be.

A Tündérkastély Könyves Kálmán körúti udvarán leszállt Nagyszemű Lóri a légy, Dömsödi Zümi a méhecske, Pille Panna, a kék szárnyú pillangó és Hétpettyesék legnagyobb lánya, Katica. Csiba Giga, a Csiba csigacsalád legnagyobb fia – minden várakozással ellentétben – szintén a levegőből érkezett. Őt az udvaron korábban rendezett falmászó versenyeken a leglassabb kategória nyerteseként üdvözölhettük.

Csiba Giga alig fért be házával együtt a színes léghajóba, de a szerencsés landolás után örömmel csatlakozott a Rovarhotel vendégeihez. Az élményt a következőkkel kommentálta: „Nem váltok sportágat. Eddig se tettem, és a jövőben sem fogok ekkora magasságokba emelkedni. Bár nagyon szép fentről a táj, igen szédítő léghajóról szemlélni a világot. A továbbiakban is a Tündérpalota falmászó versenyeinek résztvevőjeként választom a függőleges utat." A nyilatkozatot hallva a Hotel többi látogatója hangosan tapsolt és éljenzett.

A sok hűvös nappal és a sok esővel – májusban – tréfálkozó áprilisi időjárás nyomán a Hotel környékén papírvirágok szöktek szárba, és a Rovarhotel mellé költözött egy kedves gomba család is. A Gyermeknap tiszteletére Bolondosékat is meglátogatták a Hotel vendégei.

Az OPKM Facebook oldalát a rendkívüli gyermeknapi eseményről Kárpáti Eszter és Arany Katalin tudósította.

(Rovarhotelünk ideiglenes lakóit Vargáné Arany Csilla Katalin készítette.)

Gyereknapi meglepetés Gyereknapi meglepetés